"Wat kan er nou mis gaan aan teksten voor intern gebruik?"


U denkt aan memo's en verslagen, aan nota's en rapporten als u aan interne teksten denkt? U heeft gelijk. Maar denkt u ook aan de werkinstructies, de handleidingen die uw medewerkers gebruiken? Misschien heeft uw organisatie een intranet? Bent u in al deze schriftelijke uitingen duidelijk voor de werknemers om wie het gaat?
U weet waarschijnlijk dat in het algemeen mensen met een technische knobbel niet ook over een talenknobbel beschikken. Wie schrijft in uw bedrijf de werkinstructies?
Uw belscripts gaan altijd langs de juridische afdeling om alle mogelijke gaten te dichten? Hopelijk checkt iemand daarna die teksten nog op begrijpelijkheid!
En zeg eens eerlijk, hoeveel rapporten en nota's liggen er vrijwel ongelezen in uw la, omdat de eerste bladzij al niet om door te komen was?

verspilling en schade
Hoeveel uren zijn er gaan zitten in het vergaderen over en het schrijven van dat rapport, waar verder nooit iets mee is gedaan omdat het onleesbaar is?
En hoeveel bedroeg de regelrechte schade die ontstond toen een van uw medewerkers een schijf wiste, doordat hij de dubbelzinnige werkinstructie verkeerd interpreteerde?
Uw organisatie heeft een Intranet? Geweldig! Jammer alleen dat er zoveel tijd verloren gaat met het zoeken naar op dat net verborgen informatie.

DSP-TekstoR kan in al dit soort situaties hulp bieden!

medewerkers