Ducksingel Productions sinds 1987


Ducksingel Productions is in 1987 opgericht door Pim van Wel. In Ducksingel Productions, of kortweg DSP, wilde Pim zijn creatieve activiteiten bundelen en onder één naam brengen. In augustus 2005 opende DSP met de website DSP ArtWorks een uitgebreide internetvitrine voor de DSP-producten en voor producties van DSP-partners. Onder de DSP-paraplu vallen inmiddels:
  • DSP Music (met een filiaal in SellaBand);
  • DSP Movies (met dochters Leaders & Titles en DSPixies, en een filiaal in YouTube);
  • DSP Graphics (met dochters Webdesign, Logo Atelier, Paintings & Drawings en Comics Factory);
  • DSP Books (met dochter Lexicografie)
  • DSP-TekstoR

Pim van Wel

DSP-Tekstor


Eigenlijk uit verbazing ontstond bij Pim van Wel het idee om een onderneming als DSP-TekstoR op poten te zetten. Verbazing over de geringe kwaliteit van teksten die klanten van bedrijven en organisaties voor hun neus krijgen: websites die onbegrijpelijke, dubbelzinnige of zelfs onvindbare informatie verstrekken. Handleidingen die wel een schaterlach opwekken, maar geen hulp bieden. Brieven die alleen al door de toon woede oproepen, en daarna nog eens door slecht taalgebruik. Formulieren met niet te beantwoorden vragen. Klantenservicemedewerkers zonder enig idee waar ze het over hebben, omdat hun instructies hen in de kou laten staan.
Het werd hem in de loop der tijd duidelijk dat er op dit gebied heel weinig deskundigheid op de markt is waarop het bedrijfsleven en organisaties een beroep kunnen doen.
Het ontstaan van DSP-TekstoR lag hiermee voor de hand!