Hoever staat het met ‘t project?

Op deze pagina geven we je de stand van zaken van het project.

 

april 2016

 1. Er is veel gebeurd, en er zijn mooie video's, bijvoorbeeld over de Wereldhavendagen, bijgekomen. Een bijzondere beeldproductie is De Gedroomde Stad.


oktober 2009

 1. de eerste dvd is afgemonteerd! Met de delen Singels van Noord (waarvan hiernaast de YouTube-previews zijn te zien), China Dragon en van Station naar Cool. Kijk voor verdere informatie in de RVP Winkel


juli 2009

 1. Met de nieuwe HD breedbeeldcamera maken we opnamen van singels in Noord, de Westersingel, Witte de Withstraat en diverse andere straten in Cool. 19e-eeuws is wat hier de klok slaat. En vaak met een Parijs-achtige ruimtelijke opzet.


april 2009

 1. We bezoeken het merkwaardige Eiland van Brienenoord. Bos en getijdenlandschap pal onder de  Brienenoordbrug. Een klein eiland, maar toch wel goed voor zo’n 10 minuten film, schat ik in.


januari 2009

 1. Danja en Pim maken een opnameronde op Katendrecht. Over die roemruchte wijk valt veel te zeggen, maar niet dat men er al klaar is. Dit levert ambivalente beelden op.
  Onderweg naar Katendrecht pikken ze een stukje China Town experience mee.


september 2008

 1. Tijdens de Wereldhavendagen bezoeken we het terrein van de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. Hier maken we foto’s, bijvoorbeeld van het fraaie art deco-interieur van het directiekantoor. Voor het project maken we daar een ‘slideshow’ van.
  Het RDM-terrein ligt op de Heijplaat, een heel bijzonder stukje Rotterdam. In 2004 maakten we hier opnamen i.h.k.v. een 50ste verjaardag. Van deze opnamen zullen we zeker gebruik maken in het project.


augustus 2008

 1. DSP Movies maakt een documentaire, de Thuisvaart, over de laatste reis van het stoomschip Rotterdam. Deze documentaire is weliswaar geen onderdeel van het project, maar het zal ons niks verbazen als beelden eruit ook voor  het project worden ingezet.

 2. Danja en Pim maken een eerste opnameronde: langs de Rotte. Het principe dat alleen gefocust wordt op objecten binnen de Gemeente Rotterdam wordt streng gehandhaafd.

breedbeeld! >